Hallo kinderen! Kennen jullie Michaja nog?

Michaja zit al weer een paar maanden in groep 1! Ze gaat naar een bijzondere school. Die school heeft namelijk maar 1 lokaal, alleen voor kinderen van groep 1! Nou ja, kinderen, Michaja is het enige kind in de klas. Hoe zou jij dat vinden? Geen andere kindjes in de kring? Ha! Je mag dan elke dag naast de juffrouw zitten. En haar juffrouw, die is tegelijk haar moeder. Hè?! Dat is gek! In Musoma, waar Michaja woont, zijn geen Nederlandse scholen. En daarom gaat Michaja naar de school bij haar thuis. Die staat in haar achtertuin. Kijk maar:

Gelukkig heeft Michaja wel genoeg vriendinnetjes in de buurt, om mee te spelen als de school afgelopen is.

Op school doen we het eigenlijk net zoals bij jullie: we leren versjes, we luisteren naar verhalen, doen spelletjes, en we plakken en knippen en verven… en we gymmen ook! Dat laatste vindt Michaja eigenlijk het leukst. Ze wil ’s morgens wel gelijk beginnen met gymmen.

Michaja heeft geleerd over kleuren, zichzelf en haar familie, Koninginnedag, reuzen en kabouters. En deze week en vorige week werkten we over de Noordpool en de tropen, net als in het verhaal van Lars de ijsbeer.

Jammer dat je niet even bij Michaja kunt komen spelen hè? Maar in elke volgende nieuwsbrief kun je een stukje over haar en Elisa lezen.

.

1 Thoughts on “Elke dag naar school… in de achtertuin!

  1. HenkenGeurtje on 8 juni 2010 at 21:59 said:

    Wat heb jij een leuke juf, Mich! Helemaal alleen voor jou! En dat gymmen….zit dat niet een beetje in de familie? Als je volgend jaar in Nederland komt, moet je maar eens bij Inge en Lilian gaan kijken, die doen het ook zo graag.
    We hadden al een paar werkjes van jou gezien op de computer, dat was erg mooi, van de Noordpool enzo en van een straatje in Nederland, geloof ik. Er komen weer een paar leuke boeken aan voor je school, hoor!
    Groetjes van Oma en Opa de Kruijf

Geef een reactie

Post Navigation