Gebedspunten

Gebedspunt – 20 mei 2004 (zie nieuwsbrief 56)

Zou u met ons voor de volgende punten willen danken en bidden?

 • Dank dat de Jita, Kwaya en Zanaki Nieuwe Testamenten veilig gearriveerd zijn en dat ze nu snel beschikbaar zullen komen voor deze drie bevolkingsgroepen van Tanzania.
 • Dank dat Michaja geslaagd is.
 • Dank voor alle hulp die we kregen om ons huis in Ermelo klaar te maken.
 • Bid dat wij en onze kinderen Gods aanwezigheid en hulp zullen ervaren tijdens het afscheid in de komende weken en tijdens de transitie naar leven in Nederland. 
 • Bid voor Dorien’s sollicitaties en dat ze een school in de buurt vindt waar ze aan de slag kan.

Hartelijk dank voor jullie gebed!

Gebedspunt – 1 april 2004 (zie nieuwsbrief 55)

Zou u met ons voor de volgende punten willen danken en bidden?

 • Dank voor de geslaagde Romeinen-workshop en vertaaltraining, ondanks vertraagde vluchten en een dagje ziek-zijn.
 • Bid dat de vertalers de boodschap van Romeinen ook in hun zondagse preken goed kunnen overbrengen.
 • Dank dat de Jita en Kwaya Nieuwe Testamenten veilig gearriveerd zijn en dat ze nu snel in handen van de doelgroep komen.
 • Bid voor de afronding van het schooljaar voor Dorien en de kinderen. Het is een drukke tijd met veel activiteiten, vooral voor Michaja die in het examenjaar zit.
 • Dank voor alle hulp die we krijgen om ons huis in Ermelo klaar te maken.
 • Bid dat wij en onze kinderen Gods nabijheid en hulp zullen ervaren in de transitie naar Nederland. 
 • Bid voor Dorien’s sollicitaties.

Hartelijk dank voor jullie trouwe gebedssteun!
André en Dorien

Gebedspunt – 31 januari 2024

Ik kreeg eerder deze week mooi nieuws! De Nieuwe Testamenten in de Jita-taal en Kwaya-taal zijn geprint en verscheept vanuit Zuid-Korea en op weg naar Tanzania! Bid dat de Bijbels veilig arriveren en door de douane vrijgegeven worden. We zijn enorm dankbaar dat de Jita en Kwaya nu gauw hun Nieuwe Testamenten in handen gaan krijgen en de viering kunnen gaan voorbereiden!

Gebedspunten – 2 december 2023 (zie de nieuwsbrief)

 • Dank God voor al het bijbelvertaalwerk dat plaatsvindt in Tanzania (en de buurlanden).
 • Bid voor de 13 taalgroepen in Tanzania die nu een Bijbel in de eigen taal hebben: Bena, Burunge, Ikoma, Kabwa, Kinga, Malila, Ndali, Nyakyusa, Safwa, Sangu, Simbiti, en Vwanji.
 • Dank voor de luxe van een christelijke internationale school in de buurt en dat we hierdoor als gezin zo langer bij elkaar konden blijven wonen. 
 • Dank God dat Hij ons in staat stelde om met hulp van familie en vrienden voor het eerst een eigen huis te kopen. We zijn zo dankbaar dat het gelukt is. 
 • Dank God dat Dorien’s ouders in de kerstvakantie bij ons op bezoek komen. En dat een tante bijna twee maanden in Rwanda zal zijn en regelmatig even bij ons zal komen logeren.
 • Bid voor gezondheid en een goede balans tussen druk zijn en weer ontspannen, als het een intensieve tijd is waarin we veel moeten regelen en voorbereiden. 

Een hartelijke groet,
André en Dorien Kamphuis

Gebedspunten – 6 september 2023 (zie de nieuwsbrief)

Hoe kunt u voor ons bidden?

 • Dank God voor alle steun die we gekregen hebben om tot onze beslissing te komen. 
 • Bid dat we een goed laatste jaar zullen hebben waarin we op een goede manier ons leven in Tanzania en Rwanda kunnen afronden.
 • Bid dat we als gezin elkaar goed zullen begrijpen en steunen als we allemaal op onze eigen manier deze overgangstijd beleven.
 • Bid dat we ook het komende jaar voldoende energie zullen hebben voor ons werk en alle voorbereidingen om weer te verhuizen.
 • Bid dat we op tijd een huis vinden, en dat we tijdens de zoektocht ons vertrouwen op God stellen die weet wat we straks nodig hebben. Het zou erg fijn zijn als we we vroeg genoeg weten waar Elisa en Aron naar school zullen gaan. De overgang van een Amerikaanse internationale school naar een Nederlandse school vraagt wel wat voorbereiding en aanpassingen.
 • Bid dat we de financiële bandbreedte zullen krijgen om een geschikt huis te kopen wat voor ons een echt thuis kan worden.
 • Dank God voor alle Nieuwe Testamenten die dit jaar uitgebracht zijn in Tanzania. Bid dat er een geestelijke opwekking komt en een honger naar Gods woorden van leven.

Gebedspunten – 4 april 2023 (zie de nieuwsbrief)

 1. Dank dat de Kabwa en Ikoma nu eindelijk het Nieuwe Testament in hun eigen talen hebben gekregen. Een voorrecht en een verantwoordelijkheid. Bid dat ze gezegend worden door het lezen en beluisteren van de Bijbel. 
 2. Dank God voor voldoende inkomsten in 2022 en bid dat Hij ook in dit komende jaar weer zal voorzien in wat nodig is.
 3. Bid voor een goede laatste twee maanden tot ons verlof. Voor Dorien en de kinderen om het schooljaar af te ronden en tegelijk ons voor te bereiden op de verlofreis. En voor André om zijn werk goed af te ronden en over te dragen aan collega’s voor onze verlofperiode.
 4. Bid dat we als gezin groeien in ons geloof en God trouw zullen zijn in alle aspecten van ons leven.    

Gebedspunten – 26 februari 2023 (zie de nieuwsbrief)

 1. Dank voor Gods bescherming tijdens alle reizen
 2. Dank voor de nieuwe verblijfsvergunningen
 3. Dank dat we ons bemoedigd voelen door de hoopvolle plannen voor Bijbelvertaalwerk in Tanzania
 4. Dank voor voldoende inkomsten in 2022 voor de gestegen kosten
 5. Bid om energie in deze drukke periode
 6. Bid voor de Nieuwe Testamenten die in maart opgedragen worden
 7. Bid dat de Kabwa en Ikoma bevolkingsgroepen rijk gezegend worden nu ze deze Bijbels in handen krijgen
 8. Bid voor het uitwerken van de plannen samen met kerken in Tanzania, vooral voor de Nyambo-taalgroep
 9. Bid om voldoende inkomsten voor 2023

Gebedspunten – 17 november 2022 (zie de nieuwsbrief)

 1. Dank dat de Kabwa en Ikoma Nieuwe Testamenten vanuit Zuid-Korea veilig in Tanzania zijn gearriveerd. Bid voor de voorbereidingen van de Bijbelfeesten die nu door de lokale kerken georganiseerd kunnen worden. 
 2. Dank voor André’s veilige reis naar Tanzania en het vertaalwerk dat weer een stap verder is gekomen.
 3. Dank dat we ook in Kigali mogelijkheden krijgen om ons in te zetten voor de Afrikaanse kerken. 
 4. Dank voor het werk dat Dorien op de school mag doen en dat de kinderen hun draai steeds beter gaan vinden. 
 5. Dank God voor voldoende inkomsten in de afgelopen maanden. Bid dat Hij ook in deze laatste twee maanden van het jaar zal voorzien in wat we nodig hebben.

Bid dat God alles wat we in Zijn naam mochten doen zal zegenen.


Gebedspunten – 20 Juli 2022 (zie de nieuwsbrief)

 1. Dank God dat het Jita Nieuwe Testament bijna klaar is om geprint te worden en dat de kerken hun goedkeuring voor publicatie hebben gegeven. 
 2. Dank dat de Ikoma en Kabwa Nieuwe Testamenten nu eindelijk geprint worden. Bid dat de dozen met Bijbels snel in Tanzania arriveren en het bijbelfeest georganiseerd kan worden. 
 3. Dank dat André goed kan samenwerken met de nieuwe bijbelvertaalteams in Tanzania. Het werk gaat door en steeds meer Tanzaniaanse bevolkingsgroepen hebben of krijgen binnenkort een Bijbel in hun eigen taal. 
 4. Dank voor de internationale christelijke school in Kigali waar onze drie kinderen kunnen leren en dat Dorien er waardevol werk mag doen.
 5. Dank voor onze trouwe achterban, ook in een tijd dat veel mensen het financieel moeilijk hebben. We werden soms verrast door een paar extra grote giften. Dank dat de school bereid was om met Dorien naar een oplossing te zoeken voor de schoolrekening van het nieuwe schooljaar na de zomer.
 6. Bid voor meer vriendschappen voor onze meiden. Ze hebben alweer afscheid moeten nemen van hun eerste vrienden hier. Bid voor energie om te investeren in nieuwe vrienden, ook als ze beseffen dat alles maar voor een tijd is.  
 7. Bid voor voldoende financiën nu de euro zijn waarde hard verloren heeft en de kosten van wonen en leven in Rwanda flink gestegen zijn. Het is op dit moment een uitdaging. 

Gebedspunten – 28 april 2022

Beste gebedsvrienden,

Hartelijk dank voor jullie gebed n.a.v. de laatste gebedsbrief. Ik zal kort vertellen hoe God onze gebeden heeft verhoord. 

1. Reis naar Tanzania
De reis naar Musoma is zonder problemen verlopen. Een hele opluchting na zo’n 16 uur op de weg in soms afgelegen gebieden. Morgen en overmogen gaan we dezelfde weg terug naar Kigali.

2. Trainen van nieuwe bijbelvertalers
Bijna twee weken heb ik met de vier nieuwe bijbelvertalers kunnen werken. Het was weer een genot om met leergierige vertalers te werken die nog veel onderzoek moeten doen naar hoe ze bepaalde Bijbelse kernwoorden moeten vertalen. 3. Een oplossing voor het Jita Nieuwe Testament
Tot onze grote opluchting zijn we, na een eerlijk en pittig gesprek met de Jita meelezers en hun kerkleiders, tot een oplossing gekomen voor het publiceren van het Jita Nieuwe Testament. God gaf wijsheid en geduld in de 5-uur-durende gesprekken en iedereen was uiteindelijk tevreden met de uitkomst. Aan God alle eer dat we verder kunnen met het publicatie-klaar maken van dit Nieuwe Testament!4. Ontmoeten van oude vrienden en collega’s
Ik heb weer ouderwets genoten van de Tanzaniaanse gastvrijheid van vrienden en collega’s. De hartelijkheid waardoor ik overal terecht kan voor een maaltijd of een kopje thee is iets wat ik nog steeds erg mis sinds we naar Rwanda verhuisd zijn.


Ik heb afgescheid genomen van Glen, een van m’n beste vrienden, en dat was waardevol en moeilijk tegelijk. Maar ik dank God voor de tranen die symbool staat voor hoe diep vrienschappen kunnen zijn. Graag jullie gebed voor de terugreis. We hopen morgenochtend vroeg te vertrekken en hopelijk, als alles goed gaat, zaterdagmiddag in Kigali aan te komen. Ik kijk er naar uit om Dorien en de kinderen weer te zien!

Met vriendelijke groet,
André

ps. In de eerstvolgende nieuwsbrief hoop ik uitgebreider te vertellen over de oplossing voor het Jita Nieuwe Testament en een paar mooie momenten tijdens het werken met de nieuwe bijbelvertalers.

Gebedspunten – 15 april 2022

Beste gebedsvrienden,

Zouden jullie voor de volgende specifieke gebedspunten willen bidden?

1. Reis naar Tanzania
Ik (André) hoop weer een reis te maken naar Tanzania. De landgrens tussen Rwanda en Tanzania is weer open en samen met twee collega’s hoop ik begin volgende week met onze auto naar Musoma te reizen. Het is een reis van zo’n 800 kilometer en zal waarschijnlijk wel twee dagen in beslag nemen. We hoeven maar één grens over en een veerboot te nemen, maar zo’n lange reis heeft altijd de nodige risico’s. Graag jullie gebed voor een veilige reis.  2. Trainen van nieuwe bijbelvertalers
Ik hoop het leeuwendeel van mijn tijd te gebruiken voor het trainen van de vier nieuwe bijbelvertalers van de Ngoreme en Isenye taal. Bid voor een verrijkende tijd. Ik heb de eerste proefvertalingen al bekeken en gezien dat er nog genoeg te leren valt. Bid voor goede gezondheid en energie en een opbouwende tijd met de vertaalteams. 

3. Zoeken van een oplossing voor het Jita Nieuwe Testament
In de laatste nieuwsbrief vertelde ik over het conflict met de Jita meelezers dat geleid heeft tot het uitstellen van de publicatie van het Jita Nieuwe Testament. In een ontmoeting met kerkleiders in Musoma is vorige week besloten dat zij persoonlijk in gesprek gaan met de predikanten die als meelezers fungeren. Ik zal erbij zijn om onze organisatie te vertegenwoordigen. Bid om Gods hand in deze situatie en om een goede uitkomst van het overleg dat komende vrijdag in ons vertaalcentrum zal plaatsvinden. 

4. Ontmoeten van oude vrienden en collega’s
Musoma is ruim 12 jaar ons thuis geweest, dus ieder bezoek is ook weer een kleine reünie. Extra speciaal deze keer is dat ik mijn beste vriend Glen, een zendeling uit Australië, weer zal zien. Hij en zijn gezin nemen de komende week afscheid van Musoma.

Bid ook voor Dorien en de kinderen als ze twee weken alleen thuis zijn in Kigali. 

Hartelijk dank voor jullie gebed voor ons werk en voor ons gezin!

Met vriendelijke groet,
André en Dorien Kamphuis


2 Thoughts on “Gebedspunten

 1. Eep en Marjan Mook on 9 augustus 2010 at 01:06 said:

  Beste André en Dorien,

  Wat is het schokkend om te lezen dat jullie na zo’n mooie tijd terugkomen in een leeg huis. Wij kwamen gisteren ook thuis na een paar weken heerlijke vakantie. Het is dan ook weer fijn om thuis te zijn. Triest dat jullie het zo heel anders meemaakten.
  We bidden voor jullie en hopen dat jullie het gevoel van veiligheid weer terug mogen krijgen.
  ‘Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde en tot in eeuwigheid.’
  Met een lieve groet,

  Eep en Marjan Mook.

 2. Pingback: André en Dorien Kamphuis » In de gezinnen van onze vertalers…

Geef een reactie