Ons “verjaardagsweekend” (14 – 15 nov) brachten we door op het eiland Lukuba. We werden met een bootje opgehaald vanaf het strand. We kwamen gelukkig veilig aan ondanks Elisa’s pogingen om in het water te vallen. Onderweg zagen we nog allerlei vogels waaronder een soort pelikanen. Al met al duurde de boottocht een klein uurtje. Mooi even de tijd om erbij stil te staan dat ik weer een jaartje ouder ben…

lukuba-067a

Eenmaal aangekomen wilde Michaja direct zwemmen. Kijk maar even goed naar het volgende plaatje. Dit is een zeer zeldzame gebeurtenis: André in water. (En hij is er dieper in gegaan dan alleen tot z’n knieen.) Op de foto vangt hij net een visje voor Michaja die het maar al te spannend vindt. Het “zwemmen” was voor Michaja de grootste attractie, ze had het er elke dag over vanaf het moment dat ze hoorde dat we hierheen zouden gaan. En Elisa werd er ook maar niet moe van (wij wel, van het haar vasthouden).

lukuba-103a

Behalve zwemmen hebben we vooral gerelaxed aan het water. Het was er ontzettend rustig, lekker stil, en we werden niet nageroepen met ‘mzungu!’ (blanke). Het is een prachtig eiland. Het onderstaande plaatje spreekt wel voor zich! (ontdek ook André en Michaja)

lukuba-140ajpg

Overal waren er rotsformaties (die je trouwens ook in en rond Musoma veel ziet). ’s Avonds zijn we met een gids naar het hoogste punt van het eiland geklommen. Daar hebben we even genoten van het uitzicht op de ondergaande zon, waarna we alweer naar beneden moesten klimmen. We waren trots op Michaja die het grootste gedeelte van de klim zelf gedaan had.

Onder de bezienswaardigheden waren de monitor lizards, een soort reuzenhagedissen. Deze beesten waren ongeveer een meter lang, en je zag er vaak een over het strand hobbelen. Ze waren wel tamelijk schuw. Als ze renden waggelden ze met hun hele lijf, erg grappig!

lukuba-108a

Michaja’s verjaardag hebben we gevierd met slingers, zingen, ballonnen en cadeautjes. Lekker op het grote bed cadeautjes openscheuren! Gelukkig hadden we heel wat cadeautjes uit Nederland gekregen.

lukuba-134a lukuba-136a

Een hele klus om 4 kaarsjes tegelijk uit te blazen!

lukuba-149a

Ondanks dat we onze familie gemist hebben met de verjaardagen, hebben we toch een heerlijk weekend gehad!

2 Thoughts on “Twee verjaardagen op een onbewoond eiland

  1. Mitchell on 8 december 2009 at 11:37 said:

    I am so glad I found the Google translate button so I can enjoy your blog now.

  2. Pingback: Verjaardagen | André en Dorien Kamphuis

Geef een reactie

Post Navigation