Gisteren was het eindelijk zover dat ook de Simbiti-mensen de eerste bijbelboeken in hun eigen taal kregen. Ondanks mijn hoofdpijn was ik in staat om er bij te zijn. Ik voel me persoonlijk erg betrokken bij dit vertaalteam en de Simbiti-mensen. Samen met mijn collega’s heb ik ongeveer een jaar lang met het team samengewerkt om het Lukas-evangelie zorgvuldig te testen, en samen met de gemeenschap knopen door te hakken over belangrijke woorden als God, Heilige Geest en bekering. De viering gisteren was echt een feest, en ik wil jullie graag laten delen in de feestvreugde!

1. De Simbiti-stam woont precies aan de overkant van de inham van het Victoria-meer. Vanuit Musoma zien we dus iedere dag de bergen waartussen de Simbiti-mensen wonen.

2. Het is momenteel regenseizoen in onze regio, en de wegen waren soms erg modderig. Onderweg passeerden we vier kuddes koeien en geiten die nooit over verkeersregels hebben gehoord.

3-4. Toen we in het dorpje Kenesi aankwamen, was het feest al begonnen.

5-8. Een feest zonder muziek en dans zou nergens over gaan. Het was prachtig om te horen hoe ze traditionele muziek gebruikten om Jezus Christus te prijzen in hun eigen taal!

* bekijk hier een korte video van deze muziek!

9. De viering werd vanwege de regen toch maar binnen gevierd. De kerkzaal was helemaal vol! En via de luidsprekers konden ook de mensen buiten meeluisteren.10. De Simbiti bijbelvertalers, ds. Waynse en ds. Mago, brengen de dozen met boeken naar voren.11. En dan eindelijk… Lukas en Jona in de Simbiti-taal!12. De publicatie van de eerste bijbelboeken in hun eigen taal werd prachtig gevierd. Er werden heel veel boeken verkocht.13. De meeste mensen wilden gelijk proberen of ze de boekjes konden lezen.

14. De publicatie van de eerste bijbelboeken in een taal is ook een beginpunt. Juist ook in de Simbiti-stam is de kracht van het Evangelie hard nodig. Misschien wilt u vandaag wel bidden voor de Simbiti-mensen. Bedankt!

* Met dank aan mijn collega’s Dave Brewerton en Michael Nicholls die de foto’s namen (klik op de hyperlinks om hun Facebook-albums van het bijbelfeest te bekijken).

* Ik heb zelf tijdens de viering het hele gebeuren gefilmd. Ik hoop binnenkort een kort filmpje te monteren en die hier op de blog te posten.

1 Thoughts on “Geweldig bijbelfeest voor de Simbiti-stam!

  1. gerie on 3 november 2012 at 16:32 said:

    God dank, wat een prachtig feest.
    ook daar kan nu het Woord gelezen worden.
    Gods zegen toegewenst bij jullie werk op deze akkers.

Geef een reactie

Post Navigation