Vandaag een fijne en productieve dag gehad. Heerlijk om goed uitgeslapen aan een nieuwe dag te beginnen, waarin niemand je plannen al om 9 uur in het honderd gooit. Na het ontbijt eerst een bijbelstudie gedaan uit mijn ESV Study Bible over Numeri 13-14. Ongelooflijk hoe mensen ooggetuigen kunnen zijn van Gods wonderen, en dan binnen een jaar of zo God volledig de rug toe willen keren. Een bijbels principe geleerd n.a.v. Num. 14:36-38: “When God forgives sin, he does not always eliminate the consequences of sin. The covenant was maintained, yet the people still suffered for their sin.” Toen de dag opgedragen aan God, met het gebed ons allemaal te beschermen tegen de aanvallen van satan en ons te leiden met zijn Geest.
Vanmorgen vroeg eerst Wycliffe NL gebeld om een gesprek over onze nieuwe begroting te regelen. Een begroting maken die gedekt moet worden met giften van vrienden, familie en gemeenteleden is niet makkelijk. Belangrijk om gericht te blijven op het dienen van anderen, en toch onszelf ook niet te vergeten.
Daarna weer begonnen met wat vertaalwerk voor de teams in Tanzania. Heb eerst het Onze Vader in de Simbiti-taal gecontroleerd. Erg goed vertaald! Het team wil boekenleggers gaan verspreiden met dit gebed in hun moedertaal. Prachtig! Daarna heb ik het boek Jona gecontroleerd in de Kabwa-taal. Ook al hoge kwaliteit. Alleen hoofdstuk 2 blijkt moeilijk te zijn; de rest is uitstekend vertaald. Heb mijn commentaar opgestuurd via het vertaalprogramma dat we gebruiken (Paratext 7). Ze zijn nu mijn opmerkingen aan het verwerken, en kunnen zich dan voorbereiden om de vertaling in de dorpen te gaan testen.
Elisa heeft een echte stoei-dag, leuk eigenlijk. Michaja heeft een nieuwe fiets, mochten we lenen van familie Rietveld. Scheelt me weer elke dag bandplakken, en deze fiets (knal-kanariegeel!) past eigenlijk veel beter. Dorien net bij verloskundige geweest. Alles goed.
Vanmiddag de laatste twee hoofdstukken uit de Didache gelezen, een van de oudste Griekse christelijke geschriften buiten het Nieuwe Testament. Een heel praktisch boekje met vooral ethische instructies voor nieuwe gelovigen. Mijn doel was vooral om meer Grieks buiten het NT te lezen, maar de inhoud heeft me verschillende keren verrast en geraakt. Je voelt helemaal mee met de praktische vragen waar de christenen uit de eerste eeuw mee stoeiden, toen het NT nog niet als een afgeronde collectie boeken beschikbaar was. Boeiend!
Dorien geholpen met een heerlijk recept: Colorado Pie. Smaakte verrukkelijk. Vanavond lekker op de bank lezen uit m’n nieuwe boek: The Veritas Conflict. Het boek pakt me vanaf het begin. Werd me opnieuw bewust van de geestelijke strijd die gevoerd wordt in de hemelse gewesten, met alle gevolgen en resultaten van dien hier op aarde, in onze levens. Ik leer opnieuw hoe gebed de sleutel is in de geestelijke oorlog. Ben benieuwd naar de rest van het boek….

Geef een reactie

Post Navigation