We hebben jullie nog bijna niets verteld over iets wat heel belangrijk voor ons is: ons huis. Dus ik ben met de camera in de weer geweest, om het in beelden te vatten, wat niet heel makkelijk is. Omdat er zoveel is om te laten zien, krijgen jullie de rondleiding in etappes.
 We beginnen bij de buitenkant. Dit is wat je ziet als je ons terrein op de normale plek (de poort) binnenkomt:
huis-buitenkant-002a

Ik heb nog nooit een huis gezien dat zulke originele uitstekende muren heeft. Toch wel bijzonder… In de boom op de voorgrond groeien mooie rode bloemen (op het moment een beetje uitgebloeid denk ik). De rode deuren rechts zijn van de garage, die we alleen gebruiken om wat dozen en gereedschap in op te bergen. Het eerste raam van rechts (niet dat piepraampje) is onze slaapkamer. Het raam links daarnaast, waar die laatste twee kleine boompjes voor staan, is van de kinderen. Daarnaast, waar de auto voor staat, is het hok van Trix, met daarachter onze woonkamer.
Om een idee te geven waar je net door binnen gekomen bent: in de foto hieronder zie je rechts de rode poort.
huis-buitenkant-001a
Dat mooi groene grasveld ligt er nog maar net: het is begin oktober geplant. Inmiddels zijn er kruiwagens vol onkruid uit weggehaald. Onze tuinman, Daudi, heeft heel wat te doen! Het scheelt dat Michaja en Elisa hem graag helpen. Kijk maar naar Elisa’s vingers!
okt09-010a
Ze kunnen het goed met elkaar vinden.
okt09-011a
Vanuit de voortuin loop je langs de zijkant van het huis naar achteren.
huis-buitenkant-007a
Trix in haar favoriete houding: horizontaal. Ze ligt voor haar ‘hok’, een kleine veranda van een meter breed, afgeschermd door een gietijzeren hek. Het is erg belangrijk dat de deur van haar hok dichtkan, voor het geval iemand op bezoek komt. Dan kan ze erg tekeergaan. De meeste Tanzanianen zijn doodsbenauwd voor haar.
huis-buitenkant-009a
Om de hoek ga je eerst drie treedjes op, en dan kom je bij de deur. Die kun je op de foto niet zien, maar je ziet wel de hordeur, die staat open. (De houten deur gaat naar binnen open.)
Links zie je het begin van de achtertuin. De stenen zijn een paar maanden geleden gelegd. Daarvoor was het allemaal zand, wat een modderige bende maakt zodra het regenseizoen aan zou breken. Inmiddels is de regen er volop dus we zijn erg blij dat er nu zowel voor als achter stenen liggen i.p.v. zand. Gelukkig bestaat niet de hele tuin uit stenen, we hebben een mooi grasveld, bomen, bloemen, etc. We vinden het heel leuk om een tuin te hebben (dat hebben we in Nederland nooit gehad), en we leven ons uit met nieuwe plan(ne)tjes.
blog2
Dit is een beetje een oude foto weliswaar, maar het helpt om een idee te krijgen van de grootte van ons grasveld…
Nu weten jullie de deur van ons huis te vinden. Welkom! Een van de volgende keren zal ik het guesthouse op de foto zetten, om jullie vast een beetje lekker te maken om op bezoek te komen.
De rondleiding wordt vervolgd…

1 Thoughts on “Rondleiding (1)

  1. Brenda Rietveld on 23 december 2009 at 21:36 said:

    Oei, hier moet ik maar niet te vaak naar kijken, dan krijg ik helemaal de kriebels…!! Wat raar dat ons plekje ons plekje niet meer is. Fijn dat jullie ervan genieten! Houden zo! Tot ziens in juli!

    Groetjes, Brenda

Geef een reactie

Post Navigation