De relatie van Michaja en Elisa met Trix ontwikkelt zich elke week weer wat verder. Aaien zit er af en toe al in, en de momenten van panisch schreeuwend naar papa of mama rennen zijn ook al minder. Als we binnen zijn en Elisa hoort Trix blaffen, zegt ze verschrikt: “Mama! Mama! oef, oef!” terwijl ze naar buiten wijst.

1hondenkids

Afgelopen week hadden we voor de kinderen twee hoogtepunten. De eerste was dat we van vrienden hier een schommel hebben gekregen! Zo eentje met stokken er omheen, zodat de kleintjes er niet uitvallen. Michaja en Elisa vinden het geweldig. Trix wellicht iets minder, want die kreeg een optater toen ze langs sukkelde. Het vraagt ook wel enig rekenwerk om te bedenken wanneer je een schommel kunt passeren of niet, en mogelijk beschikt een hond (of in ieder geval Trix) niet over die gave.

2micheneliesa

Dorien kwam vorige week met het briljante idee om ergens een zandbak te maken. Het was even puzzelen wat een goede plek zou zijn, maar uiteindelijk hebben we knoop doorgehakt voor een schaduwrijk plekje in de achtertuin. We zochten een paar betonblokken op die als muurtje konden dienen, en met de tuinman ben ik (André) naar het strand gereden om een paar flinke bakken zand op te halen. Dat lukte (al claimden zeker twee mannen dat zij altijd geld kregen als iemand zand vanaf het strand meenam), en al snel was de zandbak gevuld. De kinderen gelukkig, ze vinden het allebei heerlijk om met blote voetjes in het strand te spelen. En… Trix mag er niet in! Ze snapt het bijna…

3zandbak

1 Thoughts on “De hond, de schommel en de zandbak

  1. Leuk om dit allemaal te lezen! Dat van die mannen op het strand is wel erg herkenbaar, dat zie je dus ook overal 🙂

Geef een reactie

Post Navigation